loader image
Γιατί το αξίζει

Κυριακή, 19/05/2024

Προετοιμάσου

Αν κάποιος σε ρωτούσε: «γιατί δοξάζεις τον Θεό;», τι θα απαντούσες;

Απόσπασμα της Βίβλου:
Ψαλμός 47

1[Εἰς τὸν πρῶτον μουσικόν. Ψαλμὸς διὰ τοὺς υἱοὺς Κορέ.] Πάντες οἱ λαοί, κροτήσατε χεῖρας· ἀλαλάξατε εἰς τὸν Θεὸν ἐν φωνῇ ἀγαλλιάσεως.
2Διότι ὁ Κύριος εἶναι ὕψιστος, φοβερός, Βασιλεὺς μέγας ἐπὶ πᾶσαν τὴν γῆν.
3Ὑπέταξε λαοὺς εἰς ἡμᾶς καὶ ἔθνη ὑπὸ τοὺς πόδας ἡμῶν.
4Ἔκλεξε διὰ ἡμᾶς τὴν κληρονομίαν ἡμῶν, τὴν δόξαν τοῦ Ἰακώβ, τὸν ὁποῖον ἠγάπησε.
Διάψαλμα.

5Ἀνέβη ὁ Θεὸς ἐν ἀλαλαγμῷ, ὁ Κύριος ἐν φωνῇ σάλπιγγος.
6Ψάλατε εἰς τὸν Θεόν, ψάλατε· ψάλατε εἰς τὸν Βασιλέα ἡμῶν, ψάλατε.
7Διότι Βασιλεὺς πάσης τῆς γῆς εἶναι ὁ Θεός· ψάλατε μετὰ συνέσεως.
8Ὁ Θεὸς βασιλεύει ἐπὶ τὰ ἔθνη· ὁ Θεὸς κάθηται ἐπὶ τοῦ θρόνου τῆς ἁγιότητος αὑτοῦ.
9Οἱ ἄρχοντες τῶν λαῶν συνήχθησαν μετὰ τοῦ λαοῦ τοῦ Θεοῦ τοῦ Ἀβραάμ· διότι τοῦ Θεοῦ εἶναι αἱ ἀσπίδες τῆς γῆς· ὑψώθη σφόδρα.

Σκέψου

Οι εβδομάδες μας διαμορφώνονται από ανθρώπους, εργασίες και φιλοδοξίες που αντλούν πολύ από τον χρόνο μας. Οι Κυριακές μάς δίνουν την ευκαιρία να ξεκουραστούμε. Είναι μια μέρα για να θυμηθούμε γιατί δοξάζουμε τον Θεό. Παρόλο που αυτός ο Ψαλμός γράφτηκε για τους προσκυνητές του ναού της Ιερουσαλήμ, η πρόσκληση είναι προς όλους τους ανθρώπους (εδ. 1). Είναι γεμάτος λόγους για τους οποίους αξίζει να δοξάζουμε τον Θεό.

Ποιος λόγος σε εντυπωσιάζει περισσότερο; Ότι ο Θεός είναι ο υπέρτατος άρχοντας, ότι είναι εντελώς άλλος, άγιος, υψωμένος πέρα από τη φαντασία μας (εδ. 2, 8-9); Ή ότι δρα με δικαιοσύνη για να σώσει ανθρώπους από την καταπίεση (εδ. 3); Ή μήπως είσαι ενθουσιασμένος που σε έχει διαλέξει και έχει σχεδιάσει κάτι καλό για σένα (εδ. 4); Η αναφορά στον Ιακώβ, που ήταν ψεύτης και δολοπλόκος, μας θυμίζει ότι ο Θεός επιλέγει να αγαπά ατελείς ανθρώπους.

Αξίζει να σκεφτούμε την επιλογή του Θεού να επεκτείνει την αγάπη Του προς όλα τα έθνη (εδ. 9). Οποιοσδήποτε από οποιοδήποτε έθνος ανταποκριθεί με πίστη στην παρότρυνση του λόγου του Θεού, γίνεται μέλος της οικογένειας του Αβραάμ και ευλογείται με τη διαθήκη της αγάπης του Θεού (Γαλάτες 3:7-9)!

Ανταποκρίσου
Τόσοι λόγοι να τιμούμε τον Θεό! Ο Ψαλμός 47 μας καλεί σε ολόκαρδη, ολόσωμη (εδ. 1), δυνατή και χαρούμενη λατρεία. Με έναν από τους λόγους δοξολόγησέ Τον δυνατά!
Η Βίβλος σε έναν χρόνο:

Α΄ Βασιλέων 6–7, Α΄ Κορινθίους 12

Τα Βιβλικά Αναγνώσματα στο email σας:

Αν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα Βιβλικά Αναγνώσματα στο email σας, μπορείτε να εγγραφείτε συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα.