loader image
Ηττημένοι αλλά όχι κατανικημένοι

Παρασκευή, 07/06/2024

Προετοιμάσου

Αν η σημερινή μέρα φαίνεται δύσκολη, συνέχισε να διαβάζεις και λάβε ενθάρρυνση. Έχεις καλή συντροφιά.

Απόσπασμα της Βίβλου:
Β΄ Κορινθίους 4:7-12

7Ἔχομεν δὲ τὸν θησαυρὸν τοῦτον εἰς ὀστράκινα σκεύη, διὰ νὰ ἦναι ἡ ὑπερβολή τῆς δυνάμεως τοῦ Θεοῦ καὶ οὐχὶ ἐξ ἡμῶν,8κατὰ πάντα θλιβόμενοι ἀλλ᾿ οὐχὶ στενοχωρούμενοι, ἀπορούμενοι ἀλλ᾿ οὐχὶ ἀπελπιζόμενοι,9διωκόμενοι ἀλλ᾿ οὐχὶ ἐγκαταλειπόμενοι, καταβαλλόμενοι ἀλλ᾿ οὐχὶ ἀπολλύμενοι,10πάντοτε τὴν νέκρωσιν τοῦ Κυρίου Ἰησοῦ περιφέροντες ἐν τῷ σώματι, διὰ νὰ φανερωθῇ ἐν τῷ σώματι ἡμῶν καὶ ἡ ζωή τοῦ Ἰησοῦ. 11Διότι ἡμεῖς οἱ ζῶντες παραδιδόμεθα πάντοτε εἰς τὸν θάνατον διὰ τὸν Ἰησοῦν, διὰ νὰ φανερωθῇ καὶ ἡ ζωή τοῦ Ἰησοῦ ἐν τῇ θνητῇ ἡμῶν σαρκί.12Ὥστε ὁ μὲν θάνατος ἐνεργεῖται ἐν ἡμῖν, ἡ δὲ ζωή ἐν ὑμῖν.

Σκέψου

Με τον Παύλο, τα πράγματα δεν είναι ακριβώς ξεκάθαρα. Δίνει στους Κορίνθιους μια μικρή εικόνα τού πώς είναι η ζωή για αυτόν. Αδύναμος σαν πήλινο βάζο, χτυπημένος από άλλους, ζώντας κοντά στον θάνατο. Αλλά, λέει, αυτό το βάζο είναι γεμάτο θησαυρό. Μπορεί να έχει πέσει, αλλά ποτέ δεν εγκαταλείπει τον αγώνα. Παρότι νιώθει κοντά του τον θάνατο, καταφέρνει να δίνει ζωή σε άλλους. Τι άνθρωπος! Νιώσε πώς αισθάνεται ο Παύλος, καθώς θυμάται την πίεση, τον διωγμό και τον πόνο που βίωσε.

Όλα αυτά είναι έτη φωτός μακριά από ιδέες που συχνά εισβάλλουν στη συνείδησή μας, λέγοντας πως η ζωή με τον Χριστό θα είναι εύκολη και άνετη. Είναι τόσο εύκολο να υιοθετήσουμε μια πνευματικότητα με σήμα κατατεθέν τα διαφημιστικά λόγια: «γιατί το αξίζεις!». Αλλά δεν είναι έτσι. Η ευκολία και ο πλούτος δεν είναι το μέλλον μας ως μαθητών. Είναι πιο πιθανό να αντιμετωπίσουμε απειλές και κινδύνους. Μαζί με αυτά όμως έρχεται και το συναρπαστικό να ακολουθείς τον Χριστό. Και αυτό το εύθραυστο, συνηθισμένο βάζο, παρά όλα όσα συνωμοτούν για να το καταστρέψουν, παραμένει άθικτο, κρατώντας ακόμη τον ανεκτίμητο θησαυρό του ευαγγελίου (εδ. 7).

Ανταποκρίσου
Περιμένουμε τραυματισμούς καθώς ακολουθούμε έναν τραυματισμένο Κύριο. Αυτή η αλήθεια πώς επηρεάζει τον τρόπο που ζεις σήμερα;
Η Βίβλος σε έναν χρόνο:

Β΄ Βασιλέων 23–25, Ψαλμοί 66–67

Τα Βιβλικά Αναγνώσματα στο email σας:

Αν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα Βιβλικά Αναγνώσματα στο email σας, μπορείτε να εγγραφείτε συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα.