loader image
Έλπιζε μόνο στον Θεό

Κυριακή, 22/01/2023

Προετοιμάσου

Βρες λίγα λεπτά για να ησυχάσεις μπροστά στον Θεό: «Κύριε Ιησού, έλα να με συναντήσεις σήμερα. Αμήν».

Απόσπασμα της Βίβλου:
Ψαλμός 131

1[Ὠδή τῶν Ἀναβαθμῶν, τοῦ Δαβίδ.] Κύριε, δὲν ὑπερηφανεύθη ἡ καρδία μου οὐδὲ ὑψώθησαν οἱ ὀφθαλμοὶ μου· οὐδὲ περιπατῶ εἰς πράγματα μεγάλα καὶ ὑψηλότερα ὑπὲρ ἐμέ.
2Βεβαίως, ὑπέταξα καὶ καθησύχασα τὴν ψυχήν μου, ὡς τὸ ἀπογεγαλακτισμένον παιδίον πλησίον τῆς μητρὸς αὑτοῦ· ἡ ψυχή μου εἶναι ἐν ἐμοὶ ὡς ἀπογεγαλακτισμένον παιδίον.
3Ἄς ἐλπίζῃ ὁ Ἰσραήλ ἐπὶ τὸν Κύριον, ἀπὸ τοῦ νῦν καὶ ἕως τοῦ αἰῶνος.

Σκέψου

Τι κάνεις συνήθως τις Κυριακές; Πηγαίνεις στην εκκλησία, σχεδιάζεις δραστηριότητες, καλείς κόσμο στο σπίτι σου ή είναι ευκαιρία να ξεκουραστείς και να ανανεώσεις την πίστη σου στον Θεό;

Ο Δαβίδ, που έγραψε τον Ψαλμό, ήξερε πόσο σημαντικό είναι να συγκεντρώσουμε την προσοχή μας στον Θεό και μόνο. Η ταπεινή στάση και σκέψη του (εδ. 1) δείχνουν άνθρωπο που γνωρίζει σε ποιον αξίζει κάποιος να συγκεντρώσει τις σκέψεις και τις προσπάθειές του (εδ. 3). Ήταν πολυάσχολος άνθρωπος με πολλές ευθύνες, αλλά «υπέταξε και καθησύχα- σε την ψυχήν του», όπως ένα μωρό κοντά στη μητέρα του (εδ. 2).

Αύριο θα διαβάσουμε για τον Μωυσή και τις μαίες. Όπως ο Δαβίδ, έτσι και αυτές χρειάζονταν να γνωρίζουν τον Θεό και να νιώσουν τη δύναμή Του μέσα στις δυσκολίες. Το ίδιο και ο Ιησούς, απομακρυνόταν για να ξοδέψει χρόνο με τον Θεό (Μάρκος 1:35). Έτσι καλούμαστε να κάνουμε κι εμείς! Ας μην αφήσουμε την περηφάνια για τις δυνατότητές μας να μας αποσπάσει από τη σχέση μας και την καθημερινή ανάγκη μας για τον Θεό. Χρειαζόμαστε τον Θεό περισσότερο από οποιονδήποτε ή οτιδήποτε άλλο!

Ανταποκρίσου
Το πώς ξοδεύουμε τον χρόνο μας δείχνει τι έχει αξία για μας. Πώς το πρόγραμμά σου δείχνει ότι η ελπίδα σου είναι στον Θεό;
Η Βίβλος σε έναν χρόνο:

Γένεση 45–46, Ματθαίος 16

Τα Βιβλικά Αναγνώσματα στο email σας:

Αν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα Βιβλικά Αναγνώσματα στο email σας, μπορείτε να εγγραφείτε συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα.