loader image
Ένας διαφορετικός Ιησούς;

Τρίτη, 18/07/2023

Προετοιμάσου

«Ο Θεός ψάχνει ανθρώπους που πεινούν και διψούν» (Σ. Ουίγκλσουορθ). Πόσο επιθυμείς τον Θεό σήμερα;

Απόσπασμα της Βίβλου:
Ματθαίος 11:20-24

20Τότε ἤρχισε νὰ ὀνειδίζῃ τὰς πόλεις ἐν αἷς ἔγειναν τὰ πλειότερα θαύματα αὐτοῦ, διότι δὲν μετενόησαν·21Οὐαὶ εἰς σέ, Χοραζίν, οὐαὶ εἰς σέ, Βηθσαϊδάν· διότι ἐὰν τὰ θαύματα τὰ γενόμενα ἐν ὑμῖν ἐγίνοντο ἐν τῇ Τύρῳ καὶ Σιδῶνι πρὸ πολλοῦ ἤθελον μετανοήσει ἐν σάκκῳ καὶ σποδῷ.22Πλήν σᾶς λέγω εἰς τὴν Τύρον καὶ Σιδῶνα ἐλαφροτέρα θέλει εἶσθαι ἡ τιμωρία ἐν ἡμέρᾳ κρίσεως παρὰ εἰς ἐσᾶς.23Καὶ σύ, Καπερναούμ, ἡ ὑψωθεῖσα ἕως τοῦ οὐρανοῦ, θέλεις καταβιβασθῆ ἕως ᾅδου· διότι ἐὰν τὰ θαύματα τὰ γενόμενα ἐν σοὶ ἐγίνοντο ἐν Σοδόμοις, ἤθελον μείνει μέχρι τῆς σήμερον.24Πλήν σᾶς λέγω, ὅτι εἰς τὴν γῆν τῶν Σοδόμων ἐλαφροτέρα θέλει εἶσθαι ἡ τιμωρία ἐν ἡμέρᾳ κρίσεως παρὰ εἰς σέ.

Σκέψου

Εδώ ο Ιησούς μοιάζει περισσότερο με τον μεσσιανικό κριτή στον Μαλαχία 4:1, παρά με τον πάσχοντα δούλο. Γιατί είναι τόσο εξαγριωμένος (εδ. 20); Είναι ο σωτήρας, που φέρνει τα καλά νέα της ελευθερίας στη βασιλεία των ουρανών. Και το συνοδεύει με σωματικές, συναισθηματικές και πνευματικές αποδείξεις. Τι δεν αρέσει στον κόσμο;

Πώς θα ανταποκρινόμασταν εάν μας γιάτρευε ο Ιησούς; Μήπως θα δεχόμασταν μόνο την αποκατάσταση του σώματός μας, το οποίο θα συνεχίσει να γερνά και θα πεθάνει, απορρίπτοντας την πνευματική αναγέννηση μέσα από τη μετάνοια, που περιέχει την υπόσχεση για αιώνια ζωή (Ρωμαίους 6:22); Όμως, «η καρδιά είναι απατηλή υπέρ πάντα και σφόδρα διεφθαρμένη· τις δύναται να γνωρίσει αυτήν;» (Ιερεμίας 17:9). Έτσι, απορούμε πώς οι άνθρωποι μπορούν να γευτούν την καλοσύνη του Θεού μέσω του Ιησού, αλλά να απορρίπτουν τον Θεό. Η χάρη του Θεού είναι τέτοια, ώστε να μην εξαρτάται η θεραπεία από το αν αποδέχεται κανείς τον Ιησού ως σωτήρα και Κύριο (Λουκάς 17:11-19). Ωστόσο, τα λόγια του Ιησού προς τον λεπρό που θεραπεύτηκε υπονοούν την θεραπεία του, αλλά και τη σωτηρία (Λουκάς 17:19).

Ανταποκρίσου
Κάποιοι ζητάνε το θέλημα του Θεού, άλλοι προτιμούν το δικό τους. Προσευχήσου για κάποιον που απορρίπτει τον Ιησού.
Η Βίβλος σε έναν χρόνο:

Εσθήρ 8–10, Λουκάς 13

Τα Βιβλικά Αναγνώσματα στο email σας:

Αν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα Βιβλικά Αναγνώσματα στο email σας, μπορείτε να εγγραφείτε συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα.