loader image
Μια βάρκα στη φουρτούνα

Τρίτη, 20/06/2023

Προετοιμάσου

Ζήτα από τον Θεό να σου δείξει από αυτό το απόσπασμα κάτι καινούριο, που θα φέρει αλλαγή στη ζωή σου.

Απόσπασμα της Βίβλου:
Ματθαίος 8:23-27

23Καὶ ὅτε εἰσῆλθεν εἰς τὸ πλοῖον, ἠκολούθησαν αὐτὸν οἱ μαθηταὶ αὐτοῦ.24Καὶ ἰδού, τρικυμία μεγάλη ἔγεινεν ἐν τῇ θαλάσσῃ, ὥστε τὸ πλοῖον ἐσκεπάζετο ὑπὸ τῶν κυμάτων· αὐτὸς δὲ ἐκοιμᾶτο.25Καὶ προσελθόντες οἱ μαθηταὶ αὐτοῦ ἐξύπνισαν αὐτόν, λέγοντες· Κύριε, σῶσον ἡμᾶς, χανόμεθα.26Καὶ λέγει πρὸς αὐτούς· Διὰ τί εἶσθε δειλοί, ὀλιγόπιστοι; Τότε σηκωθεὶς ἐπετίμησε τοὺς ἀνέμους καὶ τὴν θάλασσαν, καὶ ἔγεινε γαλήνη μεγάλη.27Οἱ δὲ ἄνθρωποι ἐθαύμασαν, λέγοντες· Ὁποῖος εἶναι οὗτος, ὅτι καὶ οἱ ἄνεμοι καὶ ἡ θάλασσα ὑπακούουσιν εἰς αὐτόν;

Σκέψου

Οι θύελλες στη θάλασσα της Γαλιλαίας δεν είναι κάτι περίεργο. Αλλά αυτή ήταν διαφορετική. Ο Ιησούς κοιμήθηκε μέσα στην αναταραχή, ενώ οι πεπειραμένοι ψαράδες φοβούνταν για τη ζωή τους, σίγουροι ότι θα πνιγούν (εδ. 25). Ξαναδιάβασε το εδάφιο 26. Πόσο δυναμικά έδειξε ο Ιησούς την ανώτερη δύναμη και εξουσία Του! Χρειάστηκαν μόνο λίγα λόγια Του και όπως και στη δημιουργία, είπε και έγινε (βλ. Γένεση 1:9-10).

Ο Δανός βασιλιάς Κνουτ αναγνώρισε την εξουσία του Θεού. Λέγεται ότι το 1028 π.Χ., διέταξε την παλίρροια που ερχόταν να σταματήσει. Στο έργο του «Χρονικά», ο ιστορικός Χένρυ του Χάντινγκτον γράφει για το συγκεκριμένο περιστατικό: «Ο βασιλιάς αναγκάστηκε να κάνει πίσω μπροστά στο νερό που ερχόταν και είπε: ‘Ας μάθουν όλοι πόσο κούφια και ανάξια είναι η δύναμη των βασιλιάδων, γιατί κανείς δεν είναι άξιος να έχει τον τίτλο του βασιλιά, παρά μόνο Αυτός τον οποίο υπακούν αιώνια οι ουρανοί, η γη και η θάλασσα’».

Το αναγνωρίζουμε όμως; Τι σημαίνει αυτό για μας τώρα; Θυμήσου ότι ο ίδιος ο Υιός του Θεού είναι στη βάρκα μαζί μας. Όταν παραδεχόμαστε ότι ο Ιησούς έχει τον έλεγχο των πάντων, μπορούμε να έχουμε την ηρεμία και την ειρήνη που δίνει μόνο ο Θεός (Φιλιππησίους 4:7). Όταν λέμε: «Κύριε, σώσε μας», πάντα μας απαντάει.

Ανταποκρίσου
Προσευχήσου τον Ψαλμό 46 και ευχαρίστησε τον Θεό για την παρουσία και τη δύναμή Του. Φέρε σε Αυτόν τις φουρτούνες σου (ή κάποιου που ξέρεις).
Η Βίβλος σε έναν χρόνο:

Β΄ Χρονικών 6–7, Γαλάτες 6

Τα Βιβλικά Αναγνώσματα στο email σας:

Αν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα Βιβλικά Αναγνώσματα στο email σας, μπορείτε να εγγραφείτε συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα.