loader image
Μια ζωή που αξίζει

Παρασκευή, 08/12/2023

Προετοιμάσου

Σοφία και εξυπνάδα δεν είναι το ίδιο. Ποιες δύσκολες αποφάσεις θα αντιμετωπίσεις σήμερα; Ζήτα από τον Θεό σοφία να ζεις γι’ Αυτόν.

Απόσπασμα της Βίβλου:
Κολοσσαείς 1:9-14

9Διὰ τοῦτο καὶ ἡμεῖς, ἀφ᾿ ἧς ἡμέρας ἠκούσαμεν, δὲν παύομεν προσευχόμενοι διὰ σᾶς καὶ δεόμενοι νὰ ἐμπλησθῆτε ἀπὸ τῆς ἐπιγνώσεως τοῦ θελήματος αὐτοῦ μετὰ πάσης σοφίας καὶ πνευματικῆς συνέσεως, 10διὰ νὰ περιπατήσητε ἀξίως τοῦ Κυρίου, εὐαρεστοῦντες κατὰ πάντα, καρποφοροῦντες εἰς πᾶν ἔργον ἀγαθὸν καὶ αὐξανόμενοι εἰς τὴν ἐπίγνωσιν τοῦ Θεοῦ,11ἐνδυναμούμενοι ἐν πάσῃ δυνάμει κατὰ τὸ κράτος τῆς δόξης αὐτοῦ εἰς πᾶσαν ὑπομονήν καὶ μακροθυμίαν,12μετὰ χαρᾶς εὐχαριστοῦντες τὸν Πατέρα, ὅστις ἔκαμεν ἡμᾶς ἀξίους τῆς μερίδος τοῦ κλήρου τῶν ἁγίων ἐν τῷ φωτί,
13ὅστις ἠλευθέρωσεν ἡμᾶς ἐκ τῆς ἐξουσίας τοῦ σκότους καὶ μετέφερεν εἰς τὴν βασιλείαν τοῦ ἀγαπητοῦ αὑτοῦ Υἱοῦ·14εἰς τὸν ὁποῖον ἔχομεν τὴν ἀπολύτρωσιν διὰ τοῦ αἵματος αὐτοῦ, τὴν ἄφεσιν τῶν ἁμαρτιῶν·

Σκέψου

Ο Παύλος ζητά από τους Κολοσσαείς να σκεφτούν προσεκτικά πώς επιλέγουν να ζουν και να ενεργούν σε έναν πολύπλοκο κόσμο με αντικρουόμενα ρεύματα. Ήδη από την αρχή της επιστολής τούς καλεί να σταματήσουν και να σκεφτούν, ώστε η ζωή τους να μην θεωρείται τυχαία.

Αυτό έχει να κάνει και με τη θεολογία, αλλά και με την καθημερινή ζωή. Ο Παύλος θέλει τα μέλη αυτής της μικρής εκκλησίας να είναι καρποφόρα, δυνατά, χαρούμενα, ανθεκτικά και γεμάτα αγάπη. Αυτές οι ιδιότητες δεν είναι αποτέλεσμα αλόγιστων ενεργειών που ορίζει ο κόσμος. Οι ζωές μας θα γίνουν έτσι μόνο αν ξοδέψουμε ενέργεια και ελέγχουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε και ενεργούμε κάθε μέρα (βλ. Ρωμαίους 12:2). Ευτυχώς, αυτό δεν είναι κάτι που κάνουμε από μόνοι μας. Έχουμε συγχωρηθεί, ελευθερωθεί και σωθεί (εδ. 12-14). Το Πνεύμα Του είναι μαζί μας σε κάθε αναπνοή και βήμα. Το θέμα δεν είναι να είμαστε τέλειοι, αλλά πιστοί. Δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό μόνοι μας. Χρειαζόμαστε το Άγιο Πνεύμα του Θεού να μας δυναμώσει και να μας αλλάξει εσωτερικά (εδ. 9). Χρειαζόμαστε και τους ανθρώπους του Θεού (την εκκλησία) να μας θέσουν προκλήσεις και να μας αλλάξουν εξωτερικά, με τη διδασκαλία και την υπηρεσία (εδ. 9-11).

Ανταποκρίσου
Λαμβάνεις καλή διδασκαλία; Διδάσκεσαι υπηρετώντας τους άλλους; Ζήτα ο Θεός να σε καθοδηγεί και στα δύο.
Η Βίβλος σε έναν χρόνο:

Αμώς 1–2, Αποκάλυψη 6

Τα Βιβλικά Αναγνώσματα στο email σας:

Αν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα Βιβλικά Αναγνώσματα στο email σας, μπορείτε να εγγραφείτε συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα.