loader image
Σταμάτα, κοίταξε και δόξασε

Κυριακή, 12/02/2023

Προετοιμάσου

Προετοίμασε την καρδιά σου για δοξολογία. Ζήτα από τον Θεό να έρθει κοντά σου, καθώς έρχεσαι εσύ κοντά Του.

Απόσπασμα της Βίβλου:
Ψαλμός 134

1<<Ωδή των Αναβαθμών.>> Ιδού, ευλογείτε τον Κύριον, πάντες οι δούλοι του Κυρίου, οι ιστάμενοι την νύκτα εν τω οίκω του Κυρίου.
2Υψώσατε τας χείρας σας εις τα άγια και ευλογείτε τον Κύριον.
3Να σε ευλογήση ο Κύριος εκ Σιών, ο ποιήσας τον ουρανόν και την γην.

Σκέψου

Οι Ψαλμοί μάς θυμίζουν την ανάγκη μας η λατρεία μας να ανανεώνει την οπτική μας. Αυτός ο Ψαλμός των Αναβαθμών μάς θυμίζει τους προσκυνητές που πορεύονται προς την Ιερουσαλήμ, αυτούς που υπηρετούν και αυτούς που λατρεύουν στον ναό της Ιερουσαλήμ. Ο ψαλμωδός βλέπει αυτή την εικόνα καθώς οι άνθρωποι δοξολογούν τον Κύριο.

Είναι σημαντικό να αφιερώσουμε λίγο χρόνο, ώστε να λατρεύσουμε μαζί. Είναι ώρα να στραφούμε προς τον Θεό και να δούμε τη δική Του οπτική σε έναν κόσμο γεμάτο περισπασμούς. Η λατρεία του Θεού δεν περιλαμβάνει μόνο μουσική, αλλά ολόκληρη τη ζωή μας. Μερικές φορές, η στάση του σώματος μπορεί να βοηθήσει στην λατρεία μας: να σηκώσουμε τα χέρια μας (εδ. 2), να γονατίσουμε ή να κλείσουμε τα μάτια μας.

Καθώς αναζητούμε τον Θεό μας, τον δημιουργό του ουρανού και της γης (εδ. 3), η ευλογία του Θεού έρχεται σ’ εμάς. Καθώς δοξάζουμε, Εκείνος έρχεται κοντά μας και θέλει να μας ευλογήσει. Κι εμείς, ως μαθητές του Ιησού, Τον συναντάμε στη δοξολογία μας. Στην εποχή μας, είναι ανάγκη να μάθουμε να απομακρυνόμαστε από τα κινητά μας και οτιδήποτε άλλο μας αποσπά την προσοχή. Ας στρέψουμε το βλέμμα μας στον Ιησού και ας Τον λατρεύσουμε.

Ανταποκρίσου
Μερικές φορές, βοηθάει η δημιουργικότητα την ώρα της λατρείας. Ψάλε έναν ύμνο, γράψε ένα ποίημα, ζωγράφισε ή απλά κάθισε ήρεμα στην παρουσία του Θεού.
Η Βίβλος σε έναν χρόνο:

Έξοδος 37–38, Πράξεις 3

Τα Βιβλικά Αναγνώσματα στο email σας:

Αν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα Βιβλικά Αναγνώσματα στο email σας, μπορείτε να εγγραφείτε συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα.