loader image
Τι έκανε ο Ιησούς;

Παρασκευή, 21/07/2023

Προετοιμάσου

«Το θάρρος δεν είναι έλλειψη φόβου, αλλά θρίαμβος επί του φόβου» (Νέλσον Μαντέλα). Ζήτα από τον Θεό θάρρος στην υπηρεσία Του.

Απόσπασμα της Βίβλου:
Ματθαίος 12:15-21

15Ἀλλ᾿ ὁ Ἰησοῦς νοήσας ἀνεχώρησεν ἐκεῖθεν· καὶ ἠκολούθησαν αὐτὸν ὄχλοι πολλοί, καὶ ἐθεράπευσεν αὐτοὺς πάντας.16Καὶ παρήγγειλεν εἰς αὐτοὺς αὐστηρῶς διὰ νὰ μή φανερώσωσιν αὐτόν,17διὰ νὰ πληρωθῇ τὸ ῥηθὲν διὰ Ἡσαΐου τοῦ προφήτου, λέγοντος·
18″Ἰδού, ὁ δοῦλός μου, τὸν ὁποῖον ἐξέλεξα, ὁ ἀγαπητὸς μου, εἰς τὸν ὁποῖον ἡ ψυχή μου εὐηρεστήθη· θέλω θέσει τὸ Πνεῦμά μου ἐπ᾿ αὐτόν, καὶ θέλει ἐξαγγείλει κρίσιν εἰς τὰ ἔθνη·19δὲν θέλει ἀντιλογήσει οὐδὲ κραυγάσει, οὐδὲ θέλει ἀκούσει τις τὴν φωνήν αὐτοῦ ἐν ταῖς πλατείαις.20Κάλαμον συντετριμμένον δὲν θέλει θλάσει καὶ λινάριον καπνίζον δὲν θέλει σβέσει, ἑωσοῦ ἐκφέρῃ εἰς νίκην τὴν κρίσιν· 21Καὶ ἐν τῷ ὀνόματι αὐτοῦ θέλουσιν ἐλπίσει τὰ ἔθνη.”

Σκέψου

Όσο περισσότερο αποκαλύπτει ο Ιησούς πόσο άσκοπες είναι οι πρακτικές των Φαρισαίων, τόσο περισσότερο συνωμοτούν εναντίον Του (εδ. 14). Μάλλον περίμεναν ότι ο πολυαναμενόμενος Μεσσίας θα ταυτιστεί μαζί τους, με τους «στυλοβάτες της πίστης». Αλλά ο Ιησούς δεν είχε σκοπό να κάνει παρέα με την ηγεσία της εποχής. Η προφητεία του Ησαΐα το εξηγεί αυτό (εδ. 18-20). Ο Ιησούς είναι υπηρέτης που νοιάζεται για τους συντριμμένους και για όσους έχουν ανάγκες. Πώς το δείχνει αυτό (εδ. 15); Θεραπεύοντας όλους τους αρρώστους στο πλήθος. Όλους!

Μετά τις θεραπείες, ο Ιησούς προειδοποιεί το πλήθος να μην πουν σε κανέναν ποιος είναι (εδ. 16). Γιατί να μην θέλει να διαφημίσει τη δημόσια υπηρεσία; Ο Ιησούς λειτουργεί με διαφορετικές προτεραιότητες κι αυτές στο τέλος θα Τον στείλουν στον Σταυρό. Αλλά αν σκοτωθεί πριν από αυτό ή αν το πλήθος επαναστατήσει και Τον κάνει βασιλιά της χώρας, τότε αυτό δεν θα συμβαδίζει με το σχέδιο του Θεού ή με το όραμά Tου για τον Μεσσία. Επομένως, αυτό που συμβαίνει εδώ είναι μέρος μιας πολύ μεγαλύτερης εικόνας. Θα φέρει «εις νίκην την κρίσιν» (εδ. 20), με ελπίδα για όλα τα έθνη (εδ. 20). Ο Υιός πάντα ευαρεστεί τον Πατέρα (εδ. 18, Ιωάννης 8:29).

Ανταποκρίσου
Ο υπηρέτης του Θεού Ιησούς δεν ήταν πάντα δημοφιλής. Πώς δείχνεις σήμερα τη βασιλεία του Θεού καθώς Τον υπηρετείς;
Η Βίβλος σε έναν χρόνο:

Ιώβ 5–6, Λουκάς 15

Τα Βιβλικά Αναγνώσματα στο email σας:

Αν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα Βιβλικά Αναγνώσματα στο email σας, μπορείτε να εγγραφείτε συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα.