loader image
Το άρωμα της ενότητας

Κυριακή, 05/02/2023

Προετοιμάσου

Θυμήσου κάποια στιγμή που συνεργάστηκες πολύ καλά με μια ομάδα. Τι κάνει μια ομάδα καλή; Εσύ πώς ενισχύεις την ενότητα;

Απόσπασμα της Βίβλου:
Ψαλμός 133

1<<Ωδή των Αναβαθμών, του Δαβίδ.>> Ιδού, τι καλόν και τι τερπνόν, να συγκατοικώσιν εν ομονοία αδελφοί.
2Είναι ως το πολύτιμον μύρον επί την κεφαλήν, το καταβαίνον επί τον πώγωνα, τον πώγωνα του Ααρών· το καταβαίνον επί το στόμιον του ενδύματος αυτού·
3ως η δρόσος του Αερμών, η καταβαίνουσα επί τα όρη της Σιών· διότι εκεί διώρισεν ο Κύριος την ευλογίαν, ζωήν έως του αιώνος.

Σκέψου

Πολλές φορές θεωρούμε την ενότητα ως κάτι δεδομένο. Το να ζούμε με ενότητα είναι κάτι πολύ ευχάριστο και υγιές για κάθε άνθρωπο ξεχωριστά, για τα μέλη και τους πρωεστώτες μιας εκκλησίας. Δυστυχώς, βλέπουμε και πόσο καταστροφική είναι η διαίρεση. Όταν οι άνθρωποι τείνουν να φέρνουν διάσπαση, να κουτσομπολεύουν και να επαναστατούν, τότε οι σχέσεις δηλητηριάζονται.

Από την άλλη, βλέπουμε την καλοσύνη να πολλαπλασιάζεται, όταν οι χριστιανοί αγαπούν ο ένας τον άλλο και να ζουν καθημερινά τον καρπό του Αγίου Πνεύματος (Γαλάτες 5:22-23). Στον Ψαλμό υπάρχει μια ευλογία για αυτούς που έχουν επιλέξει να ζουν μια ζωή ενότητας. Είναι σαν την εικόνα που μας δίνει ο ψαλμωδός για κείνον που χρίεται με πολύτιμο μύρο (εδ. 2). Υπάρχει άλλη μια ευλογία και ένα άρωμα που προέρχεται από αυτούς που είναι ενωμένοι με τον Χριστό μέσω του Αγίου Πνεύματος. Οι ζωογόνες σταγόνες της «Χεβρών» μιλούν για την πρόνοια του Θεού και η «Σιών» μιλά για την παρουσία Του (εδ. 3). Η παρουσία του Θεού και η πρόνοια για τους δικούς Του δίνει στον λαό Του την ευλογία να μπορεί να ζει με ενότητα. Και αυτή η ευλογία και η επιθυμία για την ενότητα προέρχεται από τον Τριαδικό Θεό μας, Πατέρα, Υιό και Πνεύμα, που είναι το πρότυπο της σχέσης και της ενότητας.

Ανταποκρίσου
Πώς θα ευλογήσεις κάποιον με το άρωμα του Χριστού στην εκκλησία σου σήμερα;
Η Βίβλος σε έναν χρόνο:

Έξοδος 23–24, Ματθαίος 26

Τα Βιβλικά Αναγνώσματα στο email σας:

Αν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα Βιβλικά Αναγνώσματα στο email σας, μπορείτε να εγγραφείτε συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα.