loader image
Ό,τι κι αν γίνει

Σάββατο, 11/03/2023

Προετοιμάσου

Θυμήσου τον Ιησού, τον Σταυρό Του, τον άδειο τάφο και ζήτα ο Θεός να σε γεμίσει με την επίγνωση της ατέλειωτης αγάπης Του.

Απόσπασμα της Βίβλου:
Ρωμαίους 8:31-39

31Τί λοιπὸν θέλομεν εἶπεῖ πρὸς ταῦτα; Ἐὰν ὁ Θεὸς ἦναι ὑπὲρ ἡμῶν, τίς θέλει εἶσθαι καθ᾿ ἡμῶν;32Ἐπειδή ὅστις τὸν ἴδιον ἑαυτοῦ Υἱὸν δὲν ἐφείσθη, ἀλλὰ παρέδωκεν αὐτὸν ὑπὲρ πάντων ἡμῶν, πῶς καὶ μετ᾿ αὐτοῦ δὲν θέλει χαρίσει εἰς ἡμᾶς τὰ πάντα; 33Τίς θέλει ἐγκαλέσει τοὺς ἐκλεκτοὺς τοῦ Θεοῦ; Θεὸς εἶναι ὁ δικαιῶν·34τίς θέλει εἶσθαι ὁ κατακρίνων; Χριστὸς ὁ ἀποθανών, μᾶλλον δὲ καὶ ἀναστάς, ὅστις καὶ εἶναι ἐν τῇ δεξιᾷ τοῦ Θεοῦ, ὅστις καὶ μεσιτεύει ὑπὲρ ἡμῶν.35Τίς θέλει μᾶς χωρίσει ἀπὸ τῆς ἀγάπης τοῦ Χριστοῦ; θλῖψις ἤ στενοχωρία ἤ διωγμὸς ἤ πεῖνα ἤ γυμνότης ἤ κίνδυνος ἤ μάχαιρα;
36Καθὼς εἶναι γεγραμμένον, Ὅτι ἕνεκα σοῦ θανατούμεθα ὅλην τὴν ἡμέραν. Ἐλογίσθημεν ὡς πρόβατα σφαγῆς.
37Ἀλλ᾿ εἰς πάντα ταῦτα ὑπερνικῶμεν διὰ τοῦ ἀγαπήσαντος ἡμᾶς.38Ἐπειδή εἶμαι πεπεισμένος ὅτι οὔτε θάνατος οὔτε ζωή οὔτε ἄγγελοι οὔτε ἀρχαὶ οὔτε δυνάμεις οὔτε παρόντα οὔτε μέλλοντα39οὔτε ὕψωμα οὔτε βάθος οὔτε ἄλλη τις κτίσις θέλει δυνηθῆ νὰ χωρίσῃ ἡμᾶς ἀπὸ τῆς ἀγάπης τοῦ Θεοῦ τῆς ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ τῷ Κυρίῳ ἡμῶν.

Σκέψου

Τι όμορφα τα λόγια του Παύλου, καθώς συνοψίζει ό,τι έχει διδάξει ως τώρα! Ξαναδιάβασε το ανάγνωσμα (ξεκινώντας αυτή τη φορά από το εδ. 28) και πρόσεξε τι έχει κάνει ο Θεός για μας και τι μας έχει δώσει. Αυτό είναι το στέρεο έδαφος στο οποίο πατάμε. Όλα αυτά είναι ήδη δικά μας, αν και δεν τα κατέχουμε ακόμα τελείως. Είμαστε στο μεσοδιάστημα.

Στο εδάφιο 18 ο Παύλος λέει ότι τα παθήματα αυτής της ζωής «δεν είναι άξια να συγκριθώσι» με τη δόξα του Θεού. Ίσως φαίνονται πολύ σοβαρά, αλλά ο Θεός είναι ισχυρότερος. Ακόμα και τα χειρότερα παθήματα δεν μπορούν να μας χωρίσουν από την αγάπη του Θεού εν Χριστώ (εδ. 35-39). Ακόμα και στις πιο σκοτεινές στιγμές, ο Θεός εργάζεται για το καλό μας (εδ. 28). Τίποτα – ΤΙΠΟΤΑ – ούτε καν η αδυναμία μας δεν μπορεί να ματαιώσει το θέλημά Του για μας: να είμαστε «σύμμορφοι της εικόνος του Υιού αυτού … δια να είναι αυτός πρωτότοκος μεταξύ πολλών αδελφών» (εδ. 29). Αυτοί είμαστε εμείς!

Αυτό δεν μειώνει τον αγώνα μας, αλλά αυξάνει τη δόξα, την αγάπη και τη δύναμη του Θεού: τίποτα δεν μπορεί να μας χωρίσει από την αγάπη του Θεού! Τίποτα δεν μπορεί να εμποδίσει το θέλημά Του για μας και το έργο Του στη ζωή μας, τίποτα!

Ανταποκρίσου
Υπάρχει αγώνας μεταξύ όσων έχουμε ήδη και όσων δεν έχουμε ακόμα εν Χριστώ. Αλλά ο Θεός έχει την τελευταία λέξη (εδ. 37-39).
Η Βίβλος σε έναν χρόνο:

Αριθμοί 28–29, Ψαλμός 3

Τα Βιβλικά Αναγνώσματα στο email σας:

Αν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα Βιβλικά Αναγνώσματα στο email σας, μπορείτε να εγγραφείτε συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα.