loader image
Διάλεξε τι θα φορέσεις

Σάββατο, 16/12/2023

Προετοιμάσου

Τι φοράς για να κάνεις εντύπωση ή όταν δεν υπάρχει πίεση και χαλαρώνεις; Αγαπάς ιδιαίτερα κάποια ρούχα; Πώς αισθάνεσαι με αυτά;

Απόσπασμα της Βίβλου:
Κολοσσαείς 3:12-17

12Ἐνδύθητε λοιπόν, ὡς ἐκλεκτοὶ τοῦ Θεοῦ ἅγιοι καὶ ἠγαπημένοι, σπλάγχνα οἰκτιρμῶν, χρηστότητα, ταπεινοφροσύνην, πραότητα, μακροθυμίαν,13ὑποφέροντες ἀλλήλους καὶ συγχωροῦντες εἰς ἀλλήλους, ἐὰν τις ἔχῃ παράπονον κατὰ τινος· καθὼς καὶ ὁ Χριστὸς συνεχώρησεν εἰς ἐσᾶς, οὕτω καὶ σεῖς· 14καὶ ἐν πᾶσι τούτοις ἐνδύθητε τὴν ἀγάπην, ἥτις εἶναι σύνδεσμος τῆς τελειότητος.15Καὶ ἡ εἰρήνη τοῦ Θεοῦ ἄς βασιλεύῃ ἐν ταῖς καρδίαις ὑμῶν, εἰς τὴν ὁποίαν καὶ προσεκλήθητε εἰς ἕν σῶμα· καὶ γίνεσθε εὐγνώμονες.16Ὁ λόγος τοῦ Χριστοῦ ἄς κατοικῇ ἐν ὑμῖν πλουσίως μετὰ πάσης σοφίας· διδάσκοντες καὶ νουθετοῦντες ἀλλήλους μὲ ψαλμοὺς καὶ ὕμνους καὶ ᾠδὰς πνευματικάς, ἐν χάριτι ψάλλοντες ἐκ τῆς καρδίας ὑμῶν πρὸς τὸν Κύριον.17Καὶ πᾶν ὅ, τι ἄν πράττητε ἐν λόγῳ ἤ ἐν ἔργῳ, πάντα ἐν τῷ ὀνόματι τοῦ Κυρίου Ἰησοῦ πράττετε, εὐχαριστοῦντες δι᾿ αὐτοῦ τὸν Θεὸν καὶ Πατέρα.

Σκέψου

Οι χριστιανοί καλούνται να είναι σπλαχνικοί, ευγενικοί, ταπεινοί, πράοι και υπομονετικοί (εδ. 12). Η οικογενειακή ομοιότητα είναι εντυπωσιακή: Είμαστε όλοι παιδιά του ίδιου Πατέρα. Όλοι έχουμε νιώσει την αγάπη Του και τη συγχώρησή Του. Είναι η σειρά μας, λοιπόν, να αγαπάμε κι εμείς και να συγχωρούμε ο ένας τον άλλον (βλ. Α΄ Ιωάννη 4:19-21).

Όταν συμβαίνει αυτό, είναι ένα θαύμα της χάρης του Θεού και απόδειξη του έργου Του στη ζωή μας, και στην ιδιωτική μας ζωή και μέσα στην εκκλησία. Σίγουρα θα υπάρχουν παράπονα για να συγχωρήσουμε. Αυτό συμβαίνει στη ζωή εδώ στη γη. Το θέμα είναι πώς ανταποκρινόμαστε. Το αντίδοτο που προτείνει ο Παύλος στη δυσαρέσκεια είναι η ευγνωμοσύνη και ο έπαινος, η διδασκαλία και η παραίνεση. Ας συνεργαστούμε σε αυτό το έργο μεταμόρφωσης!

Όμως, δεν πρόκειται απλά για μια δύσκολη αλλαγή. Το ανάγνωσμα είναι γεμάτο λόγια αγάπης, ειρήνης και ευγνωμοσύνης. Αυτό είναι πραγματικά πράξη αγάπης, καθώς ο Θεός ενεργεί μέσα μας και μέσα από μας για να μας αλλάξει και να αλλάξει τον κόσμο. Ό,τι κι αν κάνουμε, είναι στο όνομά Του. Ο Παύλος μάς προτρέπει να κάνουμε το σωστό που μας ζητά ο Κύριός μας.

Ανταποκρίσου
Ποιο πνευματικό ρούχο φοράς σήμερα; Για ποιον; Ποιος είναι ο «σύνδεσμος της τελειότητος» (εδ. 14); Ντύθηκες ωραία; Έχεις χρόνο να αλλάξεις αν πρέπει.
Η Βίβλος σε έναν χρόνο:

Μιχαίας 1–3, Ψαλμός 144

Τα Βιβλικά Αναγνώσματα στο email σας:

Αν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα Βιβλικά Αναγνώσματα στο email σας, μπορείτε να εγγραφείτε συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα.