loader image
Φόρεσε τον καινούριο σου εαυτό

Παρασκευή, 15/12/2023

Προετοιμάσου

Θα ήθελες ολική αναμόρφωση; Τι θα άλλαζες στη ζωή σου αν μπορούσες;

Απόσπασμα της Βίβλου:
Κολοσσαείς 3:5-11

5Νεκρώσατε λοιπὸν τὰ μέλη σας τὰ ἐπὶ τῆς γῆς, πορνείαν, ἀκαθαρσίαν, πάθος, ἐπιθυμίαν κακήν καὶ τὴν πλεονεξίαν, ἥτις εἶναι εἰδωλολατρεία,6διὰ τὰ ὁποῖα ἔρχεται ἡ ὀργή τοῦ Θεοῦ ἐπὶ τοὺς υἱοὺς τῆς ἀπειθείας,7εἰς τὰ ὁποῖα καὶ σεῖς περιεπατήσατέ ποτε, ὅτε ἐζῆτε ἐν αὐτοῖς·8τώρα ὅμως ἀπορρίψατε καὶ σεῖς ταῦτα πάντα, ὀργήν, θυμόν, κακίαν, βλασφημίαν, αἰσχρολογίαν ἐκ τοῦ στόματός σας·9μή ψεύδεσθε εἰς ἀλλήλους, ἀφοῦ ἀπεξεδύθητε τὸν παλαιὸν ἄνθρωπον μετὰ τῶν πράξεων αὐτοῦ10καὶ ἐνεδύθητε τὸν νέον, τὸν ἀνακαινιζόμενον εἰς ἐπίγνωσιν κατὰ τὴν εἰκόνα τοῦ κτίσαντος αὐτόν,11ὅπου δὲν εἶναι Ἕλλην καὶ Ἰουδαῖος, περιτομή καὶ ἀκροβυστία, βάρβαρος, Σκύθης, δοῦλος, ἐλεύθερος, ἀλλὰ τὰ πάντα καὶ ἐν πᾶσιν εἶναι ὁ Χριστός.

Σκέψου

«Νεκρώσατε» (εδ. 3). Δεν υπάρχει πιο δυνατή εικόνα για να περιγράψει τη στάση μας απέναντι στις αλλαγές που ζητά η ζωή με τον Ιησού. Ο Παύλος δίνει μια λίστα με συμπεριφορές που βλέπουμε τόσο συχνά σε διάσημους και πολιτικούς. Χρειαζόμαστε ολική αναμόρφωση στον τρόπο που σκεφτόμαστε, ενεργούμε, μιλάμε και χειριζόμαστε την αλήθεια. Είναι πραγματικά δύσκολο να ξεπεράσουμε τις παλιές μας συνήθειες.
Είμαστε όλοι εξοικειωμένοι με τον θυμό, τις ανακρίβειες, τον εγωισμό και την προκατάληψη. Είναι ανάγκη να ξεμάθουμε αυτά τα μοτίβα και να επαναπρογραμματίσουμε τη ζωή μας, ώστε να μιμούμαστε τον Ιησού.

Είμαστε όλοι σε πορεία και εξέλιξη από αυτή την άποψη (εδ. 10). Ο Θεός μάς αγαπάει τόσο πολύ και μας αποδέχεται όπως είμαστε. Αυτή η αγάπη Τον οδηγεί να μας αλλάξει, ώστε να μοιάσουμε στην εικόνα του Υιού Του. Δεν θα μας αφήσει εκεί που βρισκόμαστε. Η προκατάληψη είναι μέρος της κουλτούρας μας. Θέλουμε να υποτιμήσουμε κάποιον για να νιώσουμε καλύτερα για τον εαυτό μας. Ο Ιησούς τα εξαφανίζει αυτά. Το εδ. 11 ήταν μια πρόκληση για τους χριστιανούς ανά τους αιώνες. Είναι πρόκληση και για μας σήμερα.

Ανταποκρίσου
Τι είναι νεκρό στη ζωή σου κι αρνείται να ταφεί; Φέρε το ενώπιον του Θεού, ζήτησε συγχώρηση κι εμπιστοσύνη στη δύναμή Του και φόρεσε τον καινούριο σου εαυτό.
Η Βίβλος σε έναν χρόνο:

Ιωνάς 3–4, Αποκάλυψη 11

Τα Βιβλικά Αναγνώσματα στο email σας:

Αν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα Βιβλικά Αναγνώσματα στο email σας, μπορείτε να εγγραφείτε συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα.