loader image
Ειλικρινής προς τον Θεό

Κυριακή, 09/07/2023

Προετοιμάσου

Προσευχήσου: «Πατέρα Θεέ, Σε δοξάζω για όσα έστειλες στη ζωή μου. Εσύ με υποστηρίζεις. Στέκομαι σταθερά με Σένα. Αμήν».

Απόσπασμα της Βίβλου:
Ψαλμός 3

1[Ψαλμὸς τοῦ Δαβίδ, ὅτε ἔφυγεν ἀπ᾿ ἔμπροσθεν τοῦ υἱοῦ αὐτοῦ Ἀβεσσαλώμ.] Κύριε, πόσον ἐπληθύνθησαν οἱ ἐχθροὶ μου! πολλοὶ ἐπανίστανται ἐπ᾿ ἐμέ·
2πολλοὶ λέγουσι περὶ τῆς ψυχῆς μου, δὲν εἶναι δι᾿ αὐτὸν σωτηρία ἐν τῷ Θεῷ·
Διάψαλμα.

3Ἀλλὰ σύ, Κύριε, εἶσαι ἡ ἀσπὶς μου, ἡ δόξα μου καὶ ὁ ὑψόνων τὴν κεφαλήν μου.
4Ἔκραξα μὲ τὴν φωνήν μου πρὸς τὸν Κύριον, καὶ εἰσήκουσέ μου ἐκ τοῦ ὄρους τοῦ ἁγίου αὑτοῦ.
Διάψαλμα.

5Ἐγὼ ἐπλαγίασα καὶ ἐκοιμήθην· ἐξηγέρθην· διότι ὁ Κύριος μὲ ὑποστηρίζει.
6Δὲν θέλω φοβηθῆ ἀπὸ μυριάδων λαοῦ τῶν ἀντιπαρατασσομένων κατ᾿ ἐμοῦ κύκλῳ.
7Ἀνάστηθι, Κύριε· σῶσον με, Θεὲ μου· διότι σὺ ἐπάταξας πάντας τοὺς ἐχθροὺς μου κατὰ τῆς σιαγόνος· συνέτριψας τοὺς ὀδόντας τῶν ἀσεβῶν.
8Τοῦ Κυρίου εἶναι ἡ σωτηρία· ἐπὶ τὸν λαὸν σου εἶναι ἡ εὐλογία σου.
Διάψαλμα.

Σκέψου

Η προδοσία χωρίζει οικογένειες όσο τίποτα άλλο! Ο Αβεσαλώμ, γιος του βασιλιά Δαβίδ (δες τον υπότιτλο του Ψαλμού) δολοφόνησε τον μεγάλο του αδερφό για εκδίκηση (Β΄ Σαμουήλ 13) και τώρα σφετερίζεται τον θρόνο του πατέρα του. Πρώτα, αμφισβητεί την ικανότητα του Δαβίδ να βασιλέψει και μετά, σαν πολιτικός που δίνει υποσχέσεις, «υπέκλεπτεν ο Αβεσαλώμ τας καρδίας των ανδρών Ισραήλ» (Β΄ Σαμουήλ 15:6) και οδήγησε τον λαό σε εξέγερση. Ο πατέρας του καταδιώκεται και φεύγει με ραγισμένη καρδιά (βλ. Β΄ Σαμουήλ 13-18).

Όταν κάποιος μάς επιτίθεται, μπορούμε να βυθιστούμε στην απελπισία ή να αφεθούμε στη δύναμη του Θεού. Ο Δαβίδ, ο άνθρωπος κατά την καρδίαν του Θεού, τι κάνει μόλις δει το πρόβλημα (εδ. 1-2); Γιορτάζει για το ποιος είναι ο Θεός και τι έχει κάνει (εδ. 3). Αυτή η πειθαρχία του Δαβίδ μάς θυμίζει ότι ο Θεός είναι δυνατότερος από τον εχθρό μας. Πρόσεξε πώς αλλάζει το ύφος, μόλις φωνάξει την ανάγκη του στον Θεό (εδ. 4-6). Όταν αφήνουμε συνειδητά τον φόβο και τον πόνο μας στην αγάπη και τη δύναμη του Θεού, τότε έρχεται η γαλήνη. Η προσευχή τοποθετεί την εμπιστοσύνη μας σε Αυτόν (εδ. 6-8) και μας δίνει την «ειρήνη του Θεού την υπερέχουσαν πάντα νουν» (Φιλιππησίους 4:7).

Ανταποκρίσου
Διάβασε Ρωμαίους 12:17-19 και φέρε στον Θεό όποιον σε πλήγωσε. Ζήτα Του ειρήνη και χάρη να εμπιστευτείς με αγάπη τη δικαιοσύνη Του.
Η Βίβλος σε έναν χρόνο:

Νεεμίας 3–4, Λουκάς 6

Τα Βιβλικά Αναγνώσματα στο email σας:

Αν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα Βιβλικά Αναγνώσματα στο email σας, μπορείτε να εγγραφείτε συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα.