loader image
Χάραξε την πορεία

Πέμπτη, 14/12/2023

Προετοιμάσου

Σε αρκετές πτήσεις χρησιμοποιείται ο αυτόματος πιλότος. Είναι σωστές οι ρυθμίσεις πλοήγησης που καθορίζουν τη ζωή σου σήμερα;

Απόσπασμα της Βίβλου:
Κολοσσαείς 3:1-4

1Ἐὰν λοιπὸν συνανέστητε μετὰ τοῦ Χριστοῦ, τὰ ἄνω ζητεῖτε, ὅπου εἶναι ὁ Χριστὸς καθήμενος ἐν δεξιᾷ τοῦ Θεοῦ,2τὰ ἄνω φρονεῖτε, μή τὰ ἐπὶ τῆς γῆς.3Διότι ἀπεθάνετε, καὶ ἡ ζωή σας εἶναι κεκρυμμένη μετὰ τοῦ Χριστοῦ ἐν τῷ Θεῷ·4ὅταν ὁ Χριστός, ἡ ζωή ἡμῶν, φανερωθῇ, τότε καὶ σεῖς μετ᾿ αὐτοῦ θέλετε φανερωθῆ ἐν δόξῃ.

Σκέψου

Αυτά τα τέσσερα εδάφια συνοψίζουν ολόκληρη την επιστολή του Παύλου. Διάβασέ τα ξανά, αργά. Αν η πίστη σου στηρίζεται στον αναστημένο Χριστό, όλα στη ζωή σου έχουν μεταμορφωθεί πέρα από κάθε φαντασία. Όλα!

Ο Παύλος είναι απόλυτος και χρησιμοποιεί σκληρό λεξιλόγιο: «Διότι απεθάνατε» (εδ. 3). Ο παλιός εαυτός σας δεν υπάρχει πια. Είστε μια νέα δημιουργία (βλ. Β΄ Κορινθίους 5:17). Όλα όσα έπρεπε να γίνουν, έγιναν. Δεν λείπει τίποτα. Τώρα η πρόκληση είναι να ζήσουμε κάτω από το φως και την ελευθερία της νέας πραγματικότητας. Δύο πράγματα αλλάζουν τώρα: η καρδιά και το μυαλό μας. Η καρδιά μας μάς τραβάει προς αυτό που αγαπάμε περισσότερο. Εκεί φυλάμε τον θησαυρό μας. Το μυαλό μας μάς επιτρέπει να καταλάβουμε τον κόσμο και μας οδηγεί να σκεφτούμε και να πράξουμε. Κι αυτό χρειάζεται να μεταμορφωθεί (Ρωμαίους 12:2).

Ο Ιησούς μίλησε για το καινούριο κρασί που μπαίνει σε καινούρια ασκιά (Μάρκος 2:22). Αυτό συμβαίνει ώστε το σκεύος να ταιριάζει με το περιεχόμενο. Τώρα επαναπρογραμματίζουμε τον αυτόματο πιλότο μας προς μια νέα κατεύθυνση, προς τον ουρανό. Αύριο θα δούμε πώς η διδασκαλία του Παύλου γίνεται πράξη στη ζωή μας.

Ανταποκρίσου
Είμαστε ευγνώμονες! Η ζωή μας είναι «κεκρυμμένη μετά του Χριστού εν τω Θεώ» (εδ. 3). Ο κόσμος βλέπει σήμερα ότι είσαι νέα δημιουργία;
Η Βίβλος σε έναν χρόνο:

Ιωνάς 1–2, Αποκάλυψη 10

Τα Βιβλικά Αναγνώσματα στο email σας:

Αν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα Βιβλικά Αναγνώσματα στο email σας, μπορείτε να εγγραφείτε συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα.